رژیم های غذایی موثر برای درمان زگیل
زگیل چیست:
زگیل زائده گوشتی کوچکی است که بر روی پوست در اثراز یک عفونت ویروسی و در لایه بالایی پوست رشد میکند و بوجود می آید. ممکن است در هر کجای بدن بوجود بیایند، اما معمولا در دست و پا ظاهر می شوند. زگیل ها معمولا بی ضرر و بدون درد هستند، ولی زشت و بدفرم و در نتیجه شرم آورند، و گاهی اوقات بعضی از آنها همراه با خارش و گاهی دردناک نیز می باشند.
انواع مختلف زگیل:
زگیل معمولی: معمولا بر روی دست هستند، اما هر جای دیگری هم می توانند رشد کنند.
زگیل مسطح: به طور کلی بر روی صورت و پشت دست بوجود می آیند و نسبت به نوع معمولی کوچکتر و مسطح تر هستند.
زگیل تناسلی: بر روی دستگاه تناسلی، در ناحیه زهار، بین ران، داخل واژن و یا در مقعد ظاهر می شوند.
زگیل کف پا (پلانتار): بر روی کف پا
علائم و نشانه ها
زگیل معمولی: معمولا زایده های کوچک به رنگ پوست و یا بصورت خوشه ای و خشن و به بزرگی حدود نیم سانتی متر
زگیل مسطح: زایده های کوچک گوشتی رنگی و یا صورتی
زگیل تناسلی: شبیه به زگیل معمولی
زگیل کف پا: خشن، دارای نقطه های سیاه کوچک در مرکز؛ اغلب دردناک، می تواند وضعیت راه رفتن را مختل کند و منجر به درد پا و کمر شود.
دلایل بوجود آمدن زگیل
زگیل ممکن است در هر سنی ظاهر شود ولی معمولا در کودکان و بزرگسالان جوان اتفاق می افتد،
زگیل تناسلی مسری بوده و نسبت به سایر زگیل ها دیرتر بهبود می یابد، در حالی که زگیل معمولی، مسطح، و کف پا کمتر احتمال دارد که از فردی به فرد دیگر گسترش یابد. با این حال، زگیل کف پا ممکن است از سطوح مرطوب در مکانهای شناهای جمعی مانند استخرها، گرمابه ها و … گسترش یابد.
زگیل می تواند از یک قسمت از بدن خود را به قسمت دیگری انتقال دهد، برخی از زگیل ها بدون درمان و خودبخود ناپدید می شوند هرچند ممکن است این رویه ۶ ماه تا دو سال به طول بیانجامد.
زگیل توسط گونه های مختلف از یک ویروس شایع به نام ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)در انسان ایجاد می شود، و اغلب در پوستهای آسیب دیده بوجود می آیند.
خطر ابتلا به زگیل از طریق تماس مستقیم با زگیل و یا مایع موجود در زگیل (بخصوص زگیل تناسلی) در اماکن عمومی مانند رختکنها و یا به خاطر ستفاده از مواد مخدر و در اغلب موارد به دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدن. افزایش می یابد.
اقدامات اولیه
مانند هر بیماری پوستی دیگری رعایت بهداشت فردی و مراقبت از خود اولین و مهمترین گام برای درمان به شمار می آید.
گزینه های درمان
در اغلب موارد زگیل بدون هیچ دخالتی و نیاز به درمانی خود بخود از بین می رود. مطالعات نشان می دهد که نیمی از زگیل های پوستی به خودی خود در طی یک سال، و حدود دو سوم آنها ظرف دو سال از بین می روند. وبرخی از تحقیقات نشان می دهد که ۶۰ تا ۷۰% آنها طی سه ماه و بدون درمان از بین می روند.
ولی برای زگیل های دردناک و مسری درمانهای پزشکی همچون دارو درمانی (استفاده از اسید سالیسیلیک)، سرما، نیتروژن مایع (“انجماد” زگیل برای از بین بردن بافت)، الکتروسرجری (سوزاندن)، لیزر، و برش زگیل وجود دارد. دیگر درمان های بالقوه شامل بلئومایسین (یک داروی ضد سرطان است که به زگیل تزریق می شود )، اینترفرون (یک درمان برای تقویت واکنش ایمنی بدن به زگیل)، و دیگر اشکال ایمونوتراپی. حتی برخی از موارد فرایند استفاده از نوار چسب هر ۶ روز یکبار انجام می پذیرد.
تنها نکته مهم در هر درمانی اجتناب از زخم شدن زگیل هاست.
دارو درمانی همیشه توسط پزشک صورت می گیرد ولی درمانهای مکمل که مهمترین بخش در درمان نیز هست استفاده از مکمل های طبیعی است.
تغذیه درمانی
برای رفع زگیل چی نخورم و چیکار نکنم؟
- سعی کنید غذاهای آلرژی زا که باعث حساسیت های غذایی می شوند را از رژیم روزانه خود حذف نمایید. غذاهایی مانند لبنیات ( شیر، پنیر و بستنی)، گندم ( گلوتن)، سویا، ذرت، مواد دارای مواد نگهدارنده و مواد شیمیایی مانند رب، سس و …
- اجتناب از خوردن غذاهای تصفیه شده، مثل نان سفید، پاستا و شکر.
- حذف و یا کمتر خوردن گوشت قرمز
- کاهش یا حذف اسیدهای چرب موجود در محصولات تجاری پخته، مانند کوکی ها، کراکر، کیک، سیب زمینی سرخ کرده، پیاز حلقه ای، دوناتها، غذاهای فرآوری شده، و مارگارین.
- حذف کافئین، تنباکو، الکل، غذاهای تصفیه شده، شکر و دیگر محرک ها
برای رفع زگیل چی بخورم و چیکار کنم؟
- غذاهای مملو از ویتامین B و کلسیم، مانند بادام، لوبیا، غلات سبوس دار (در صورت عدم حساسیت)، سبزیجات تیره (مانند اسفناج و کلم پیچ)، و سبزیجات دریایی (جلبک).
- خوردن غذاهای غنی از آنتی اکسیدان ها، از جمله میوه (مانند زغال اخته، گیلاس، گوجه فرنگی و) و سبزیجات (مانند کدو و فلفل دلمه ای)
- خوردن ماهی های آب سرد مانند: لوزیماهی یا هلیبوت، سالمون، ساردین، ماهی آزاد، قزل آلا، شاه ماهی و …)
- خوردن گوشت های بدون چربی و یا لوبیا که حاوی پروتئین است.
- استفاده از روغن های سالم در پخت و پز مانند روغن زیتون، روغن نارگیل
- ۵ روز در هفته ورزش
رفع کمبودهای تغذیه ای با استفاده از مولتی ویتامین ها
- مصرف روزانه مولتی ویتامین های آنتی اکسیدانی حاوی : ویتامین های A، C، E، ویتامین B کمپلکس و مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم، روی، و سلنیوم.
- استفاده از اسیدهای چرب امگا ۳ که دارای اثر رقیق کننده خون هست ، ویا زیر نظر پزشک مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و کومادین ( aspirin و Coumadin )
- استفاده از مکمل پروبیوتیک (حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس)، ۵ تا ده بیلیون CFU در روز برای حفظ سلامتی دستگاه گوارش و ایمنی بدن.
- استفاده از عصاره دانه گریپ فروت ۵ تا ۱۰ قطره ترکیب با آب یا نوشیدنی های دلخواه و یا استفاده از کپسول ۱۰۰ میلی گرم ۳ بار در روز، ضد قارچ، ضد ویروس و محافظ برای ایمنی. (گریپ فروت ممکن است با انواع مواد داروها تداخل داشته باشد لذا مصرف آن حتما زیر نظر پزشک باشد).
استفاده از گیاهان دارویی برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن
ممکن است بعضی از گیاهان دارویی عوارض جانبی داشته باشند لذا در مصرف انها دقت لازم را داشته باشید.
شما می توانید از گیاهان دارویی بصورت خشک( پودر، چای و یا کپسول)، روغن یا عصاره و یا حتی از عرق آنها استفاده کنید.
میزان مصرف بصورت دمنوش و یا چای:
یک قاشق چایخوری به ازاء یک فنجان آب داغ
مدت زمان دم کشیدن:
اگر گل و یا برگ گیاه باشد – ۵ الی ۱۰ دقیقه
اگر ریشه گیاه باشد – ۱۰ الی ۲۰ دقیقه
- چای سبز (کاملیا سیننسیس با نام علمی: Camellia sinensis) 350 الی ۵۰۰ میلی گرم در روز . پماد ساخته شده از برگ این گیاه برای زگیل های مقعدی و تناسلی کاربرد بسیاری دارد.
- عصاره گیاه پنجه گربه ( Uncaria tomentosa – در ایران به چه اسمی هست مطلبی موجود نبود) ۲۰ میلی گرم و ۳ بار در روز – مصرف این گیاه باید زیر نظر پزشک باشد زیرا این گیاه ممکن است با بعضی داروها تداخل داشته باشد و در ضمن برای افراد دارای سرطان خون بسیار خطرناک است.
- استفاده از قارچ ری شی (نام علمی: Ganoderma lucidum) ۱۵۰ الی ۳۰۰ گرم و یا بصورت عصاره ۳۰ تا ۶۰ قطره ۲ بار در روز برای افزایش ایمنی بدن و خاصیت ضد ویروسی ، کاهش فشار خون و جلوگیری از لخته شدن خون
- استفاده از برگ زیتون (گونه Olea europaea) بصورت عصاره ۲۵۰-۵۰۰ میلی گرم ، و یا دمنوش ۱ – ۳ بار در روز دارای خاصیت ضد ویروسی و افزایش ایمنی بدن.
موارد کاربردی موضعی ممکن است نتایج خوبی برای از بین رفتن زگیل داشته باشد.
- مالیدن پوست موز به زگیل و پوست اطراف آن قبل از رفتن به رختخواب ( موز سرشار از پتاسیم است)
- مالیدن سیب زمینی رنده شده روی زگیل و پوست اطراف آن
- گذاشتن سیر له شده روی زگیل و پوست اطراف آن
- مالیدن روغن کرچک روی زگیل و پوست اطراف آن ( هرگز از روغن کرچک برای کودکان استفاده نکنید)
- ۲ یا ۴ قطره از روغن درخت چای ( بعنوان ضدعفونی کننده) قبل از مالیدن پوست موز و یا سیر له شده هر شب و مدت ۳ هفته تاثیر بسیاری در از بین بردن زگیل خواهد داشت، زگیل ها به مرور سیاه شده واز بین می روند.
- شستشوی زگیل ها با استفاده از سرکه سیب بخصوص در زگیل نوع کف پا.
- استفاده هر روزه، از آلوئه ورا تا زمانی که زگیل آب خود را از دست بدهد.
- قراردادن ریحان کوبیده شده روی زگیل هر روز
- برای زگیل های تناسلی مالیدن ویتامین A و بتاکارتون یک الی ۲ بار در روز و یا استفاده ۲ یا ۳ قطره از روغنهایی همچون سرو بادبزنی (نام علمی: Thuja) – سرخارگل (نام علمی: Echinacea) – لماتیوم (نام علمی: Lomatium) بهترین نتایج را در برخواهد داشت.
درمانهای فیزیکی
- استفاده از دارو درمانی زیر نظر پزشک
- طب سوزنی ممکن است باعث تحریک سیستم ایمنی بدن شما شود.
منبع: زگیل | مرکز پزشکی دانشگاه مریلند
http://www.wikihow.com/Get-Rid-of-Genital-Warts-at-Home
http://www.chioche.com/
سلام.این رژیم غذایی بعضی چیزا اصلا گیر نمیاد .باید همه اشو مثل خودش بگیریم.این همه دمنوش داره.نمیشه فقط چای سبز خورد به جای دمنوش.؟؟حالا گوشت و این چیزایی که گفته حذف میشه ومولتی ویتامین و این ahccهم بخوری ومیوه وسبزیحات و چای سبز ومرکبات و عصاره دانه گریپ فروت .میشه جواب بدین